One Golf - When tradition meets fashion

One Golf - When tradition meets fashion

ONE Golf var en idé bland två vänner som delade passionen för golf och design. Vi vet att golfare har en önskan att ha det allra bästa i bagen, bäst presterande klubbor, snyggaste bagen, bäst designade skor och de senaste kläderna. Men för vissa produkter som alla golfare använder finns det inga alternativ, trötta på de traditionella vita handskarna, och den vita träpeggen så skapades ONE med passion för att utveckla och designa produkter som finns i varje golfares bag. 

The One PREMIUM BAMBU PEG - Vi ger dig inte bara en riktigt snygg peg som är otroligt unik - vi lägger också tid på att utveckla den för att vara perfekt. t.ex. har vi mätt ut den perfekta driver höjden så du slipper stå och oroa dig om du peggar för högt eller lågt. Där har vi frågat 10 pros från olika klubbar vad den ultimata höjden på driver är. Vi förstår att detta är otroligt individuellt, men för den osäkre så finns en standard nivå som är en bra utgångspunkt när du ställer upp dig på tee. Vi har även testat flera andra peggar allt från majsstärkelse till trä för att vara säker på att få ut den absolut bästa produkten, inte bara att den ska vara unik och designad utan vi undersökte en större fråga här - hållbarhet! Varje år används cirka 70 miljoner peggar (bara i Sverige) som lämnas på banan för att förstöra maskinerna från klubben men dem tar också lång tid att bryta ned. Så vi bestämde oss för att göra lite tester; bambu är 1-3 gånger starkare än trä, snabbare biologiskt nedbrytbart än trä och bambu inkluderar några av de snabbast växande växterna i världen. Bambu kan växa 910 mm inom 24 timmar.

Golfen har en otroligt lång tradition bakåt i tiden. Tyvärr känns utbudet av golfaccessoarer lika gammalt, föråldrat och oinspirerat. Det saknas alternativ för den moderna golfaren. One Golf är ett svenskt golfvarumärke som startade 2021. Ambitionen är att erbjuda premium golfaccessoarer med extraordinär design. Vi vill vara drivande i att utveckla golfen till en mer modern och miljöanpassad sport. Vi vill skapa den skönaste och mest moderiktiga golfhandsken. Med det i åtanke, ville vi även skapa miljövänliga och biologiskt nedbrytbara golfpeggar. Good for you - Good for the planet.

 


You may also like